Sponsorer

Huvudsponsor
DREAMHACK
Huvudsponsor
Föreningssponsor
Föreningssponsor
Föreningssponsor
Föreningssponsor

Massage By Monica

Roberts Mur & Kakel

Vi har valt att helt söka sponsorer online osv. i år dels pga. av covid-19 men även för att vi vet att det inte alltid är lätt att säga varken ja eller nej när man sitter pressad av sponsorjägare på ert konto helt plötsligt. Vi hoppas dock denna text förklarar tillräckligt och att ni skall vilja hjälpa oss bygga upp föreningen och med det kunna arrangera evenemang för och med våra medlemmar, givetvis med er logga nära vår. Tack för dig tid.

Thor Lindqvist, Hoby eSport

Hoby eSport är en nystartad förening med säte i Bräkne-Hoby med medlemmar över hela länet och även några utanför. Föreningen startades våren 2020 med syfte att lyfta eSporten bland allmänheten och förenkla för medlemmar som vill ut och tävla. Utan stöd av intresserade och engagerade vuxna är det i dag mycket svårt att bara lyckas registrera sig till tävlingar vilket vi upplevt många gånger. Med föreningen finns nu engagerade och insatta personer som kan hjälpa till. Nästa punkt på agendan var att få spelarna att träffas IRL (in real life). Plötsligt tillhör de samma organisation och spelar mot varandra i våra egna evenemang. Detta kanske leder till att 9-årige ”Kalle” går fram till 12-årige ”Pelle” på skolan och diskuterar gårdagens match. Detta möte skulle med största sannolikhet aldrig skett utan vår förening. Vidare hoppas vi efter covid-19 kunna arrangera LAN-träffar och turneringar för att än mer skapa en gemenskap genom fysiska möten och inte bara online. För föräldrar kan det kännas bra att veta att deras barn är omgivna av andra medlemmar på den text och röstkanal Hoby eSport förfogar över, där endast medlemmar har tillträde och där allt snack om matcher i vårt seriespel och turningar sköts.

Vi har redan nu vid ett tillfälle hyrt Bräkne-Hoby sporthall för att våra medlemmar skall få springa av sig. Denna gång hade vi Badminton på schemat och 14 medlemmar under 16år dök upp och ytterligare några föräldrar. Mycket positivt att så många valde att spendera sin söndag eftermiddag i sporthallen. Detta arrangemang kommer garanterat bli av flera gånger, mycket uppskattat av alla inblandade och ungdomarna fick nu ett ansikte på sina motståndare i HFL. Vi hoppas med dessa evenemang även öppna ungdomarnas ögon för annan idrott i de fall de inte redan utöver någon sådan. Vi försöker förmedla vikten av ett aktivt liv i allmänhet och för esportare i synnerhet då de tenderar spendera många timmar i veckan stillasittande

I juni arrangerade föreningen sin första onlineturnering, där 20 spelare deltog. Den pågick under 4-5timmar en lördagkväll. Vi fick fantastiskt respons från både ungdomarna och deras föräldrar.  Vinnaren fick två pizzor och två läsk i pizzerian i Bräkne-Hoby.

Föräldrar som kanske för första gången ”tvingats” engagera sig i sitt barns spelande då det krävs lite grundläggande Engelska-kunskap för att rapportera resultat, läsa av spelscheman osv.

Flera föräldrar vittnar i meddelande efteråt hur de satt hela kvällen som fastnaglad framför skärmen. Detta för att följa allt som hände i alla matcher, för att se vem som vann över vem och hur det påverkade deras egen väg till final osv. Dvs. precis som du kanske följer favoritlaget i fotboll eller ishockey.

I augusti drog vi igång HFL ( Hoby Fortnite League). Även denna gång anmälde sig 20 ungdomar mellan 9-15år. Tanken här är att man under hela hösten skall få möta alla i två möten ”borta & hemma”. Det leder till att närmare 400 matcher skall avhandlas innan slutspelet den 28/11. Vi tänker att denna typ av omfattande uppstyrt tävlande ger spelarna den rutin i tävlande de kanske inte tidigare haft men som krävs för att ut och tävla med motståndare runt om i världen i riktiga tävlingar.

Slutspel i Hoby Fortnite League

Lördagen den 28 november är det dags för slutspel i HFL. Slutspelet som kommer spelas av topp 8 från grundspelen kommer således spelas från kvartsfinal. Det som nu är annorlunda är att spelarna inte längre skall sitta hemma på sina rum och spela utan kommer bjudas in till Bräkne-Hoby sporthall där vi under en heldag avser avverka alla matcher. Spelarna kommer mötas nere på plan med skärmar projicerade på dukar mot väggen bakom dom så publik på läktarna kan följa alla matcher. De skall helt enkelt få känna hur det känns att vara en idrottsman och ta mot publikens applåder och nervositeten att spela inför publik. Vi vill att dom skall få samma möjlighet att glänsa som deras klasskompisar när de spelar fotbollscup i hallen eller de andra som spelar seriespel i badminton. De skall få en dag där de blir behandlade för var de är nämligen idrottsmän och inte bara några som slösar tid framför en skärm. Det kommer krävas mycket av den som den 28/11 tillslut står som vinnare. Det är ingen lek att under 38 matcher i grundspelet hålla fokus och leverera för att ta sig hela vägen fram. Vi tror att denna dag kommer öppna mångas ögon för eSporten, men framför allt tror vi det blir ett minne för livet för de som deltar.

Med detta rundar vi nu av presentationen. Vi hoppas ni tagit er tid att läsa genom den lilla förklaringen av föreningen och känner som vi inledde. Detta är aktuellt! Detta är framtiden! Detta vill jag att vårt varumärke förknippas med. Vi är ett modernt företag som vill stödja ungdomar i en relativt ny genre och vi ser vad just Hoby eSport kan göra för ungdomarna och sporten i Blekinge.

%d bloggare gillar detta: